Siguranta

Desigur, putine lucruri sunt atat de simple cum par la prima vedere, iar constructia unei parapante este suficient de subtila si de complexa. Finetea aerodinamica a unei parapante, chiar siguranta pilotului depind de fiecare aspect de proiectare, constructie si intretinere a acesteia.

O mica eroare in proiectare sau constructie sau o reparatie incorect facuta poate sa transforme o parapanta sigura intr-un obiect extrem de periculos. Pilotul trebuie, din acest motiv sa fie constient de natura complexa a proiectarii unei parapante si de extrema importanta a intretinerii corecte a acesteia. De asemenea, in timp ce primele nivele ale zborului cu parapanta sunt usor de atins zborul in conditii de ascendenta in siguranta reclama o mult mai buna stapanire a tehnicilor de zbor avansate si cunostinte de navigatie aeriana si meteorology in acelasi timp cu constientizarea limitelor de operare ale parapantei  in conditii de ascendenta.

Pentru desfasurarea in siguranta a zborului cu parapanta se impune respectarea anumitor conditii:

  • practicantii sa fie pregatiti teoretic prin participarea organizata de cluburi la cursurile de pregatire teoretica sau de specialitate ale Aeroclubului Romaniei sau de aerocluburile de amatori cu specific aeronave ultrausoare unde exista activitate de zbor cu parapanta;
  • sa fie apti din punct de vedere medical;
  • sa aiba asigurata odihna si hrana inainte de zbor;
  • sa cunoasca echipamentul de zbor in privinta controlului inainte de zbor si utilizare in zbor;
  • sa nu se angajeze in zboruri in conditii la care inca nu a ajuns cu pregatirea teoretica si practica;
  • sa nu participe la zbor solitari ci cu minim inca 2 persoane ce cunosc locul decolarii si zona de zbor pentru a avea asigurata recuperarea de pe teren.

Sursa: www.taxicuparapanta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook